Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben!
Menü
Ön itt jár: >

ONEILL

Jack O'neill 1923-ban született Denverben, Colorado államban, majd családjával együtt dél-Kaliforniába költözött. A kezdetekben favágással kereste a kenyerét, majd később az Amerikai Légierő hadsereg tagja lett, megjárta a II. világháborút. 1949-ben San Franciscoba költözött, ahol halászként dolgozott, később pedig alumíniummal, tűzoltó készülékekkel és tetőablakokkal kereskedett.
Ebben az időben lett az óceán szerelmese és innentől kezdve minden alkalmat megragadott, hogy szörfözhessen. Egyre jobban foglalkoztatta az a gondolat, hogy olyan védőruhát fejlesszen ki, amely megvédi a hidegtől, mégis kényelmes benne mozogni.


Egyik repülőútja során találkozott egy zártcellás, szintetikus gumihabbal, ami felkeltette az érdeklődését. Ezt manapság neoprén néven ismerjük. Jó pár nappal később meg is alkotta az első neoprén ruháját. Ez még nem volt tökéletes, de tovább próbálkozott. A 60-as évek elején rájött, hogy ezt a neoprén habot be kell vonni nyúlós nejlon anyaggal. Ezzel feltalálta a szörfösök tökéletes ruházatát, amely megalapozta a saját karrierjét. Később Santa Cruz délkeleti részén megalapította a saját gyárát.

1971-ben szörfözés közben baleset érte, aminek következtében elveszítette a bal szemét. Ez inspirálta az O’Neill márka logóját, ami egy szemellenzős, szakállas férfit ábrázol - bár ezt sokan nem látják benne... :)
Rendezés:

Keresés